Joyzine.se


Recension - Skiva

The Maharajas
In Pure Spite, 2007
Skivbolag: Low Impact Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-13
Hemsida: www.myspace.com/themaharajas

Jag har verkligen försökt få grepp om The Maharajas och The Maharajas gör sitt bästa för att gripa tag i mig, men det fungerar inte. Vi är inte som gjorda för varandra, någonting i kemin oss emellan saknas.

Jag vet inte hur många gånger jag spisat ”In Pure Spite”. Envis som jag är har den snurrat varv på varv på varv. The Maharajas har energiskt pumpat fram sina vitamininjektioner till låtar i timtal, men jag fastnar inte. Det säger aldrig klick. Trots att gruppen har alla förutsättningar hör jag inget annat än en orkester som grävt efter inspiration på samma ställe som The Hives och The Soundtrack Of Our Lives, men inte stött på en lika innehållsrik skattgömma.

Det kan tyckas småaktigt att skriva ner en orkester med sådan kompetens som The Maharajas. Speciellt som den behärskar sin rockmusik från flera decennier. Men till syvende och sist handlar det om tycke och smak och jag och The Maharajas kommer helt enkelt inte överens. I alla fall inte på ”In Pure Spite”. Några utflippade clownnummer för mycket får dessutom mitt tålamod att tryta. Till sist.

Men okej, några favoriter tar jag med mig efter detta stötande och blötande. Trion One leg on each side, On hold (for too long) och Not a new sensation förtjänar ett bättre öde än den magsura sågning den här recensionen utvecklats till att bli.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The High Hats

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Chris Tanner, 2008-01-20 16:25:29 (85.225.128.121)

Ingen bra förutsättning för en recensent att ha dålig musiksmak. Ett av förra årets bästa plattor!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner