Joyzine.se


Recension - Skiva

Nine
Killing Angels, 2003
Skivbolag: Burning Heart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-11-17
Hemsida: www.myspace.com/killingangels

De numera Stockholmsboende östgötarna i Nines senaste fullängdsansträngning var något tveksam, med ”Killing Angels” är det dock en stor revansch som stundar. I mina öron har ”Killing Angels” allt det som ”Lights Out” (2001) saknade. Det som tidigare blev allt för statiskt har här ett härligt sväng och framförallt har sångaren Johan Lindqvist tagit ett rejält steg framåt. Hans sånginsats på den nya given är betydligt mer nyanserad än vad som tidigare varit fallet.

Nines hybrid mellan hardcore, rock och metal är onekligen mycket trevlig. På ”Killing Angels” svänger så gott som varje komposition. Anxiety report faller dock bort då den besudlas med ytterst tveksamt och vidrigt filtrerad rensång. Jag förstår inte varför bandet över huvud taget valt att ta med en sådan låt då den inte alls överrensstämmer med albumets övriga material. Den är dock förlåten då höjdare som The strategy of fear och Watching the train go by är riktigt smällfeta metalrockrökare.

”Killing Angels” är onekligen en positiv överraskning som kommer att fortsätta att spelas och spelas i min anläggning, förhoppningsvis visas samma dynamik live. Något som syntes antydningar av i Arvika i sommar, men som ännu inte slagit igenom fullständigt. Jag väntar ivrigt på att Nine ska bevisa sin totala storhet för mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2005
Kristian Anttila om "Natta de mina"
Nine Inch Nails (2009-07-02)
Golden Kanine (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner