Joyzine.se


Recension - Demo

Yellow Bear
My Friend Neo
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-03-17
Hemsida: twitter.com/yellowbearmusic

Yellow Bear är ett soloprojekt av en av medlemmarna från bandet Pushing Cows som jag tidigare har recenserat här på Joyzine. De fick sig en pekpinne av mig för att jag tyckte att de tramsade runt alldeles för mycket med deras maskot, den gula björnen, och att det drog ner seriositeten på den annars helt fenomenala musiken som de skapar. Som tur är håller sig den gula björnen på sin kant i denna musikkonstellation och finns bara representerad i bandnamnet.

Enmannaprojektet Yellow Bear med Jens bakom rodret har pågått från och till under ett helt decennium men denna demoskiva blev ihopsatt först 2011. Till skillnad från Pushing Cows är detta mer elektroniskt baserat och påminner ibland väldigt mycket om Khonnor, allra tydligast hörs det i Hephaestus Calling. ”My Friend Neo” är kreativt gjord, snyggt komponerad och allting kulminerar i Tenfiftytwo och först då inser man hur otroligt bra detta är.

Demon finns tillgänglig på Spotify och även för gratis nedladdning på Soundcloud. Jens utlovar fler låtar och jag kan knappt vänta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jensan, 2011-03-21 19:28:13 (85.228.205.182)

Tack för de fina orden! Det är inte bara demot som ligger på Spotify och SoundCloud, utan hela skivan (och resten av alla låtar jag gör dessutom). Det ligger även på iTunes men då kostar det pengar, och vem vill betala för något man kan få gratis?

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner