Joyzine.se


Recension - Skiva

Seventh Avenue
Terium, 2008
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-26
Hemsida: www.seventh-avenue.de

Det var ju så här jag en gång lurades in i musik- och heavy metalsvängen från början! Idag anstränger sig läderbeklädda musiker in absurdum för att spela snabbast, mest tekniskt och ge upp de mest kastrerade skriken. Det låter för det mesta skit. Det är inte alls vad heavy metal ska handla om! Seventh Avenue står för allt det som jag en gång i tiden kom att älska, men mer och mer börjat tro tynat bort, med musikstilen. ”Terium” är okonstlad metal där en enda sak är viktig – starka melodiska låtar.

Och det bästa av allt, här finns inga enerverande sliskiga klibbkeyboards. Seventh Avenue använder en klassisk sättning av två gitarrer, bas, trummor och skicklige sångaren Herbie Langhans och det duger utmärkt. I sina mest välkomponerade stunder påminner ”Terium” om den storslagna metal Tobias Sammet lösgjorde på den första Avantasia-skivan. Jag kan dra paralleller till ett taggat Gamma Ray och njuter genom hela skivan.

Nu är det givetvis så att mycket av min förtjusning över Seventh Avenue bottnar i en känsla av nostalgi. Men det reducerar inte värdet av att gruppen pissar på 15 år av menlös utveckling och håller fast vid vad som verkligen gör heavy metal bra. Jag köper till och med att ”Terium” är en konceptplatta. Vid sidan av läderklädda, tuperade kastratgycklare framstår Seventh Avenue förmodligen som trista jeans och t-shirt-tölpar. Men det vet man ju att jeans och t-shirt funkar alltid, medan moderna trender flugit all världens väg innan du hunnit säga ”italiensk power metal”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner