Joyzine.se


Recension - Skiva

Cherry Lips
S/t, 2009
Skivbolag: Swedmetal Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-03
Hemsida: cherrylipsrock.com

Bortsett från en energiskt bubblande cover på Cyndi Laupers gamla discohit Girls just wanna have fun gör italienska Cherry Lips inte många glada när de söker sig utanför hemlandets gränser med sitt självbetitlade debutalbum. I övrigt handlar det nämligen om ytterst mallad och stereotyp rockmusik utan vare sig känsla eller glöd.

Sahara Hotnights lät inget vidare när de först kom fram, fick en liten hype och kritade på det där första förlovade skivkontraktet. Men hos dem hördes i alla fall potential att bli de duktiga musiker, låtskrivare och entertainers de utvecklats till idag (bortsett då från den där oerhört trista coverplattan de turnerade på i våras). Cherry Lips låter ungefär likadant som norrländskorna gjorde då, minus allt som har med potential att göra. Italienskorna har läst på flitigt om attityd och poser, men saknar förmågan att skriva medryckande låtar eller ens att få sina halvtaffliga låtar att åtminstone låta som om de menar något. Allt känns på något sätt ganska billigt.

Jag vet inte hur scenen ser ut ute på undergroundklubbarna i Italien, men det är möjligt att de just nu genomgår den förvandling som vi gjorde här uppe för tio år sedan. En förvandling som går ut på att kvinnor mer och mer kan ta sig fram i scenen mer än som sångerskor i mansdominerade metalband. Det skulle kunna förklara att hemlandet är så fascinerat av Cherry Lips. Här uppe räcker det emellertid inte med att gruppen består av bara kvinnor för att vi ska gå ner i spinn. Det krävs kvalitativ leverans också och någon sådan är Cherry Lips ganska långt ifrån.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner