Joyzine.se


Recension - Skiva

Kittie
I've Failed You, 2011
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-03
Hemsida: www.kittierocks.com

Visst känns det lite som ett under att tjejgruppen Kittie är så seglivad att de envist fortsätter att släppa album trots att det egentligen inte hänt något ordentligt sedan 90-talet?

När Morgan Lander tillsammans med syster Mercedes släppte plattan ”Spit” med supersinglarna Brackish och Charlotte 1999 var det ungdomligt, kaxigt och riktigt fränt. Jag skippade rent av Oasis på Hultsfredsfestivalen 2000 för att smyga ner i Teaterladan och se (de dåvarande) tonårstjejerna vräka ur sig hat, ilska och ett par riktigt välsvarvade låtar.

Men sedan hände absolut ingenting. Klart att tjejerna fått några häftiga turnéer och gått igenom ex antal medlemsbyten sedan dess, men skivorna som släppts sedan debuten (om man räknar med ”I've Failed You” handlar det om fem stycken) har knappast bättrat på gruppens status som intressant band. Snarare har det varit en utförslöpa som pågått sedan 2001.

Det är tio år och ändå lever Kittie fortfarande och tillåts släppa skivor på hyfsat renommerade bolag. Det är ingen som helst skillnad med ”I've Failed You”. Massacre står för utgivningen i Europa och Kittie harvar hårdrock som är framförd prickfritt men som egentligen inte säger ett dyft. Morgan Lander ryter och sjunger om vartannat. Riffen pumpar och dubbelkaggarna smattrar, men det blir aldrig särskilt mycket mer än ointressant på sin höjd.

Det tycks vara svårt att ta död på den stackars lilla katten och ”I've Failed You” är säkert inte plattan som gör det. Men jag fortsätter att vara måttligt intresserad. Minnena från Teaterladan 2000 räcker gott i min bok.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kittie
En hyllning till en gammal Soundcheck
Kittie (2000-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner