Joyzine.se


Recension - Skiva

Backdraft
This Heaven Goes To Eleven, 2011
Skivbolag: GMR Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-04
Hemsida: www.backdraft.se

Det är väldigt svårt att verkligen sticka ut och göra något som känns eget inom en genre som fetlagd grooverock.

Man kan lukta mer eller mindre svett, man kan ha mer eller mindre buskigt skägg, mer eller mindre valkiga fingrar, vara mer eller mindre whiskeybakis eller mer eller mindre pårökt. Ja, ni fattar klyschorna och samtidigt att utrymmet för variation och utveckling inte är särskilt stort.

Backdraft gör ett försök att pigga upp sin rockmusik med några utsvävningar i melodiöst och särpräglat gitarrlir på ”This Heaven Goes To Eleven”. Det funkar ganska bra som ögonöppnare, men tyvärr är resterande del av det här hopkoket inte så mycket att lyfta på ögonbrynen över.

Bortsett från kontemplativa Wheel Of No Fortune har Backdraft inte så mycket att komma med. Låtarna är genren trogen, men känns inte särskilt spännande. Det placerar sig på en typisk mittemellanskala när det kommer till saker som sväng, driv och känsla. Dessutom är sången väldigt anonym. Med andra ord är det ganska onödig grooverock trots de snygga gitarrfigurerna.

För att ha något värde måste man engagera mer än vad som sker på ”This Heaven Goes To Eleven”. Således går Backdraft bort oavsett hur bra de kvalar in i klyschkategorierna ovan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Live at Heart 2011
Backdraft (2011-09-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner