Joyzine.se


Recension - Live

Sonic Syndicate
Konsert & Kongress, Linköping
2008-11-29
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-30
Hemsida: www.sonicsyndicate.com

Snubbarna i kvällens huvudband Sabaton står och hänger på en balkong snett till höger ovanför scenen när uppstudsiga Sonic Syndicate gör sin närvaro känd. Jag hoppas att de lär sig någonting. Så här ska en publik tas! Så här bra har jag aldrig sett Sonic Syndicate tidigare!

Låt gå för att ljudet i första låten är under all kritik, men att det enda som hörs ut är trummor och sång kan inte skyllas på bandet utan på ljudclownen som står och rattar på en annan balkong. Han får dock ordning på sina reglage någorlunda snabbt och därifrån är det en ren njutning att ta in det här unga gänget. Samspelet mellan de två vokalisterna Richard Sjunnesson och Roland Johansson är enormt att skåda. När de skriker så att inälvorna kryper långt upp i halsen finns en stor pondus där och skönsången sitter förvånansvärt snyggt, utan en massa backtrackfusk bör tilläggas. Dessutom har de karisma nog att ta publiken med storm. Det är uppenbart inte bara jag som stortrivs, publiken som till stor del kommit dit för Sabaton och som i vanlig, svensk, ordning borde förhålla sig lite tveksam tar emot Sonic Syndicate med öppna armar. De har inte så mycket annat val när gruppen levererar så här stort.

Jag är inget större fan av ungdomsligans plattor, det vet ni som läser Joyzine flitigt och på stora scener blir bristen på ett spännande låtmaterial tydlig. Gruppens modernt friserade melodimetal är en juste grej, men låtarna håller inte riktigt. På Konsert & Kongress intima scen är det en invändning som inte fungerar. Bandet kommer tätt inpå sin publik och skapar en elektrisk stämning där materialet snarare blir en kraftfull matta som sköljer över golvet. Bandet är svintight och lever ut på ett sätt att hitlåtar inte saknas det minsta. Här är det energin och metalaggressionen som är det viktiga.

- Vilket jävla liveband de är! ylar en av otaliga armésnubbar i publiken som aldrig tidigare hört talas om gänget. Jag kan inte göra annat än hålla med. Det är live Sonic Syndicate ska upplevas, inget annat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sonic Syndicate
Fairfest
Sonic Syndicate (2008-01-01)
Sonic Syndicate (2009-07-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Erik, 2008-12-01 10:09:11 (83.255.162.138)

Sonic Syndicate är bra, mycket bättre än jag trott. Men jag ser inte vad Sabaton skall ha att lära av dom. Det känns som att publiken kokade på Sabaton, sveriges bästa liveband.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner