Joyzine.se


Recension - Skiva

SoulRelic
Love is a lie we both believed, 2005
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-02-14
Hemsida: www.soulrelicband.com

Finnarna tycks ha hittat en speciell formel för att skapa smyghård musik som får flickor världen över att gråta och machokillar att ömsint vifta med tändaren. I rakt nedstigande led har vi sett The Rasmus, HIM och Sentenced (med Nightwish som joker) leverera kärlek och dekadens till massorna i en osalig röra. Nästa band på tur från de tusen sjöarnas land tycks vara SoulRelic.

Säga vad man vill om metalinslagen i The Rasmus och HIMs musikaliska ansträngningar. Men vad som håller samtliga dessa band samman i vad vi kan kalla ett finskt sound är de mörka stämningarna och inblandningen av tyngre musik. Kalla det rock eller metal, ni förstår ändå vad jag menar. Allting toppat med stämningsfulla sånginsatser och mer än en skopa svårmod.

Nästa finska stjärnskott blir utan tvekan detta gäng. De placerar sig någonstans mittemellan HIM och Sentenced. Med arrangemang som de förstnämnda och en argare sida så som den numera begravda rockorkestern. Hela plattan är lysande. Här staplas hits på varandra utan att det blir strömlinjeformat (som The Rasmus) eller för utstuderat (som jag tycker HIM blivit på sistone). Dessa finnar kan sina saker.

Att radiovänlig gothrock inte står högt i kurs hos dem som vill kalla sig hårda ska ni strunta i. ”Love is a lite we both believed” har både refränger och svärta så det räcker och blir över. Den är fantastiskt stämningsfull. Jag kan inte annat än rekommendera, och vem kan värja sig mot den lysande titeln?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner