Joyzine.se


Recension - Skiva

Our Last Night
The Ghosts Among Us, 2008
Skivbolag: Epitaph
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-06
Hemsida: myspace.com/ourlastnight

Har ni hört det förut? Ja, det har ni sannerligen gjort och i och med detta behöver ni inte bry er om att ens titta åt albumdebuterande Our Last Night. Inte för att de är särskilt dåliga, utan för att det här är så gjort att en urkramad disktrasa framstår som mer sjudande och innehållsrik.

Ni kommer kräkas på mig nu, den här uppräkningen har ni nämligen hört så många gånger att ni får kväljningar av att matas med den igen. Men ändå: lite testosteronproblematisk hardcore och screamo med några tillhörande breakdowns och ansträngd skriksång mixas samman med sötsliskiga refränger och fagra gitarrslingor. Punkt. Jag begriper inte vart bandet finner spänningen i att släppa en platta som låter precis som miljoner andra därute för tillfället.

”Vi gör det inte sämre än någon annan” skulle bandet kunna proklamera och stolt lägga till att ”vi gör det faktiskt en aning bättre rent av”. Så sant, så sant, men det gör ändå inte ”The Ghosts Among Us” till en intressant platta. Genren är ju sedan länge tagen till sin yttersta gräns. Egentligen gör det mig ont att skriva ner kompetent kämpande musiker som i grund och botten levererar en kvalitativ produkt. Men Our Last Night tangerar fantasilöshetens gräns, det går inte att se det på något annat sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Our Last Night (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Niclas, 2008-04-13 15:22:50 (90.231.189.174)

Jag gillar skivan stenhårt.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner