Joyzine.se


Recension - Demo

Cardiac Arrest
In a vendetta kind of mood
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-03-09
Hemsida: www.cardiacarrest.just.nu

Det har blivit dags för ännu ett kapitel i historien om Tierps (fråga min inte varför, men jag tycker fortfarande att det är helfestligt att de kommer därifrån) Cardiac Arrest. Den här gången är tempot högre än på föregångaren ”…for hell” och även ljudet har fått en ansiktslyftning. Cardiac Arrest är helt klart tyngre den här gången och med det också bättre.

Herrarna blandar tyngd och melodi på ett sätt som är oerhört smakfullt. Det hörs fortfarande otroligt tydligt att husgudarna heter Entombed, men betydligt mer stonerinfluenser har införlivats i musiken det här gången. Samtidigt som de värsta Slayer-symptomen skalats bort. Cardiac Arrest står mer rakt upp och ner som ett eget band på den här inspelningen.

Grevens brölande och Snillens svängiga skinnsmiskande är det som imponerar mest på mig på den här inspelningen. Men också det faktum att bandet lyckats komponera fyra melodier som kompletterar varandra utomordentligt. Här finns inte den ojämnhet som brukar prägla demos från mindre rutinerade band. Cardiac Arrest har helt enkelt växt in i sin kostym alldeles utmärkt. Att de nu ger sig ut på jakt efter skivkontrakt är inte mer än rätt, deras musik bevisar att de håller i längden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Cardiac Arrest ()
Cardiac Arrest ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


jenny, 2009-03-28 19:47:11 (81.170.216.200)

Jag vill veta mer o se lite live!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner