Joyzine.se


Recension - Demo

Cardiac Arrest
...for hell
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-10-07
Hemsida: www.cardiacarrest.just.nu

Jag har aldrig tidigare haft något att göra med den lilla orten Tierp i Norrland. Mer än att ett band jag spelade med i yngre dagar under en tågresa fascinerades av den till synes dödstrista hålan och knåpade ihop en ballad med namnet ”Ändhållplats Tierp”. Nu visar Cardiac Arrest att det faktiskt händer riktigt spännande saker på orten.

Cardiac Arrest låter som ett långsamt Entombed med en liten gnutta Slayer-influenser. Har man sagt det har man egentligen sagt allt. Tierpherrarna låter nästan in i minsta detalj som Stockholms främsta metalpionjärer. Inget fel i det, Entombed är ett av de bästa banden vi har i Sverige idag. Till och med sången som i Cardiac Arrest framförs av en man med smeknamnet ”Greven” låter lik L-G Petrov. Kanske lite mer släpande än headbangkonstnären, men ändå i en liknande division.

Det som gör Cardiac Arrest lite tråkiga i längden är tempot. Det mal på i maklig takt hela tiden och blir lite såsigt. Lite grindpartier och modigare ös är att efterlysa. Annars kommer det snabbt bli platt och tråkigt när bandet försöker sig på att lira in mer än fyra låtar. ”…for hell” är inte tokig, men inte heller något man gör i byxan över. Förebilderna ligger fortfarande hästlängder före. Inte så konstigt kanske.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Cardiac Arrest ()
Cardiac Arrest ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner