Joyzine.se


Recension - Live

The Very Best
Emmabodafestivalen
2010-07-30
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2010-08-01
Hemsida: myspace.com/theverybestmyspace

Jag vet inte vad man kallar den typen av musik som The Very Best pysslar med, men om jag skulle höra det på radion så skulle jag gissa på afrikansk dancehall tror jag bestämt. En dj, två sångare och två dansare på scen, plus några uppblåsbara palmer. De tre första män och dansarna, kvinnor förstås, i denna jämställdhetens värld. När de går på scen halvvägs genom fredagseftermiddagen kommer också en fantastiskt intensiv regnskur. Det verkar dock nästan inte göra något alls, för The Very Best eldar på publiken som iförd diverse vattenskyddande plagg är med på noterna och dansar från start. Postregndans någon?

Det är inte min musik någonstans, men uppfriskande internationellt och med ett skönt sväng är det. Jag tror aldrig att jag sett så många olika, fina som fula, dansstilar i en publik på spelning förut. När sångarna kör call and respons är det på samma sätt stort gensvar. Men att köra det mellan varje låt är bara extremt uttröttande tycker en annan. Det viktigaste är dock att det är en schyst spelning och show med såväl kärlek som förbjuden (?) crowdsurfing. Att köra Paper planes av M.I.A. och att avsluta med en låt av Michael Jackson höjer också det stämningen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Emmabodabesökare, 2010-09-08 21:43:59 (85.225.177.42)

Spelningen var rolig i 20 minuter men sedan tröttnade jag på "call and response" och att rapparen skulle crowd surfa i VARJE låt.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner