Joyzine.se


Recension - Live

Maia Hirasawa
Crescendo, Norrköping
2006-08-10
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-15
Hemsida: www.maiahirasawa.com

Publiktillströmningen är fortfarande ganska gles när Maia Hirasawa – mest känd som körsångerska åt Hello Saferide – som kvällens första artist intar estraden på Crescendo. Hon verkar dock inte särskilt nedslagen över detta och börjar omedelbart ha en gemytlig dialog med publiken. Varje låt sätts i ett sammanhang och Maia tycks entusiastisk och lite generad på en och samma gång.

Att stå ensam på scen med bara gitarr respektive piano kräver mycket av en artist. Men Maia Hirasawa har onekligen verktygen. Hennes drömska sångröst, en blandning mellan Björk och valfri känslosam popsångerska, tränger sig på, på ett tillfredställande sätt. Hon sjunger väldigt bra och tonsäkert i livesituationen. Jag kan inte annat än imponeras.

Det som brister är då låtarna. Så gott som samtliga verk sångerskan framför inleder lovande för att sedan bara bli tråkigare och tråkigare. Problemet Maia brottas med är att hon låter sina sånger glida iväg och bli på tok för långa. Det blir för repetitivt, för monotont och det kan inte den bästa sångröst i världen rädda.

Resultatet av de långa, segdragna låtarna blir att jag tappar koncentrationen och tilltalas mest av det triviala mellansnacket. Vilket självklart inte är vad Maia vill att vi i publiken ska fokusera på. Bästa låten är You and me and everyone we know. Där lyckas Maia faktiskt hålla mig fängslad hela vägen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Spelningsdagbok: The 21st Century Noise
Dreamboy
Maia Hirasawa (2007-01-01)
Maia Hirasawa (2007-04-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner