Joyzine.se


Recension - Skiva

Riddarna
S/t, 2011
Skivbolag: Novoton
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-21
Hemsida: www.riddarna.com

Det måste finnas mer än bara en hype. När trion Riddarna stormade in på scenen och förkunnade att rock'n'rollen är död var det en frisk fläkt i en annan ganska stelbent rockgenre, men när det ska till att släppas ett debutalbum måste det finnas mer än bara en hype.

Tyvärr gör det inte det. Tyvärr är hela denna självbetitlade debut en gapig och överstyrd ursäkt till rockmusik. Vad som kan kännas kul och uppfriskande i en enstaka låt blir bara alldeles, alldeles för mycket i albumformat.

Här blir det nämligen smärtsamt tydligt att det enda det handlar om är punkmentalitet och lite smålustiga texter. De vettiga melodierna uteblir och istället handlar det om en manglig och ganska finesslös ljudmatta där lyriken gapas fram och där de goda uppslag som finns bara drunknar i dånet. Det finns inget uppfriskande med det över huvud taget.

Jo en sak förtjänar att lyftas fram. Den stillsamma och finurligt framförda svenska tolkningen av Coronas gamla eurodiscodänga Rythm of the Night (här betitlad Rytmen i natten) är riktigt tjusig. Fast det kanske jag å andra sidan bara tycker för att jag hjärntvättades med just eurodiscon som barn.

Spådomen lyder således: Riddarna får goda vitsord av så väl fans som recensenter (vilket ju till viss del redan skett), dansar en sommar och sen hör vi inte så mycket mer av dem. Det är så det brukar gå för dem som lever mer på hype än innehåll.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vi är blott våra relationer

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner