Joyzine.se


Recension - Skiva

Bloodbath
Unblessing the purity (ep), 2008
Skivbolag: Peaceville
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-25
Hemsida: bloodbath.biz

Så var det här death metalkollektivet tillbaka där det började igen. I alla fall på sångpositionen. Efter att ha lånat ut sysslorna till Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain) under några år är det återigen Mikael Åkerfeldt (Opeth) som står vid mikrofonen och han firar sin återkomst med en klockren insats.

Överlag handlar hela ”Unblessing the purity” om klockren dödsmetall. Allstarprojektet Bloodbath fortsätter att fascineras av hur dödens musik lät förr om åren och manglar för allt vad tygen håller. Men det är inte riktigt lika genomruttet (i positiv bemärkelse) den här gången. Där gänget på de föregående plattorna strävat efter en nästan för torr och krutladdad ljudbild tillåts låtarna på den här comebackepn andas. Nu är det knappast någon modern framtoning vi snackar om, ljudet är fortfarande så kompakt att man skulle kunna använda det som betongkross, men lite mer luft har smugits in i skikten mellan instrumenten. Bas och trummor låter mer som, ja, bas och trummor.

Epformatet känns helt rätt för Bloodbath. Där gruppens långkörare blivit en aning enahanda lämnas jag här törstande efter mer när Mouth of empty praise klingat ut. Gruppen har komponerat sin finaste gammeldöds till dags dato och får en extra kick av att hålla den i kort format.

Jag kommer på mig själv med att önska att Åkerfeldt ska lägga mer krut på det här än på Opeth och det kan ju inte vara något annat än ett väldigt gott betyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bloodbath (2008-01-01)
Bloodbath (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner