Joyzine.se


Recension - Live

Royal Republic
Popadelica, Huskvarna
2011-05-07
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2011-05-08
Hemsida: www.royalrepublicband.com

Snacka om väloljat maskineri! Det är inget snack om vilka det är som äger Parketten under Popadelica 2011. Kungarna är och förblir Royal Republic! Spektaklet är välregisserat redan från början, trots att pojkarna från Malmö fortfarande är ute och rider på vågen av första plattan, som släpptes förra sommaren, skulle man kunna tro att kungligheterna aldrig gjort annat än stått på en scen och spelat mustig och svettig rock’n’roll. Tight är bara förnamnet.

”Ett nytt The Hives” gapar redaktör Mjörnberg en bit in i setet, och liknelsen är inte dum. Inte helt mitt i prick, men ändå inte dum. Energin är densamma, men kaxig arrogans i fallet The Hives är utbytt mot ironisk humor när det kommer till Royal Republic. Sedan var det det här med frontmän. Royal Republic har en lysande frontman i buskiga Adam Grahn, en frontman som kombinerar primal, rå energi och lättsam självdistans på ett alldeles förträffligt vis. Tilläggas ska även att övriga royalister bastant visar vart skåpet ska stå, undrar hur många trumskin trummisen Per Andreasson slår sönder på en turné…

På förhand var jag orolig att en del av materialet på debuten ”We are the Royal” inte skulle hålla fullt ut, den oron var obefogad. Hela spelningen genom trollbinds jag av Royal Republic, de fullkomligen krossar sig fram mellan låtarna – så ska ungdomlig rock spelas! Dessutom bjuds vi på lite nytt material, material som verkar minst lika lovande. Totalt sett är spelningen på Popadelica 2011 just total. Det finns inte en död minut någonstans, när bandet väl går av scenen känns det som att ha blivit överkörd av en buss; på ett bra sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Royal Republic
Royal Republic
Royal Republic (2010-01-01)
Royal Republic (2011-06-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner