Joyzine.se


Recension - Live

Royal Republic
Where The Action Is, Göteborg
2011-06-28
Av: Andreas Ivarsson
Publicerad: 2011-06-29
Hemsida: www.royalrepublicband.com

I tombolan drog Royal Republic nitlotten och fick därmed gå på först på den lilla scenen. Endast trötta Sahara Hotnights spelar före dem denna festivaldag. Solen steker nästan i zenit och det är under denna spelning som jag lägger grunden för den patenterade endagarsfestivalbrännan (sönderbränd vänstersida av hals), då jag väljer att ställa mig mitt framför scenen i det då halvglesa publikhavet.

Ett hav som fylls på allt eftersom folket trillar in och tillslut får de en ganska rejäl publik, trots sin tidiga timme. Förmodligen beror detta enkla faktum på att de helt enkelt är väldans underhållande. Energin flödar från scenen och publiken dras med i deras lekar och upptåg. Låt efter låt pumpas ut under denna halvtimmeslånga spelning och med hits som studslåten Full Steam Spacemachine, Underwear och den avslutande Tommy-Gun kan det inte bli annat än bra.

Men även om spelningen är bra finns det ändå småsaker som sänker betyget en aning. Om man exempelvis jämför med spelningen på Popadelica i våras är scenen för stor, bitvis ser de lite vilsna ut. Dessutom saknas den inramning en inomhusscen ger ett band som detta, med ljussättning, svett och trängsel. Men allt är nog bara en tidsfråga, fortsätter de leverera så här så kommer de snart ta kungakronan från The Hives.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Where The Action Is 2011
Royal Republic
Royal Republic (2010-01-01)
Royal Republic (2011-05-07)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner