Joyzine.se


Recension - Skiva

Terrortory
The seed left behind, 2011
Skivbolag: Discouraged Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-11-25
Hemsida: www.terrortory.com

Pressreleasen tar upp talesättet om att bra musik ska ta sin tid likt lagrade ostar och prosa som värks fram under år av sina plågade författare. Tid har det tagit och värk har det sannerligen åsamkat killarna i Terrortory under arbetet med sin debutskiva.

Inledningsspåret The soil turns red har fortfarande sitt episka och sävliga tempo som på den självbetitlade demon från 2005, men det plingande keyboardintrot är ersatt med ett välljudande piano och en argare sånginsats av Johan Norström. Stundtals påminner han om en plågad Marco Aro, på ett positivt sätt.

En annan ”gammal goding” från demoperioden som fått mer välförtjänt fläsk i sig är Concept: Anarchy som dock precis som hela skivan har någon karg ”Norrlands”-atmosfär över sig. Riffarrangemangen låter liksom luftiga och taggiga på samma gång.

Opeth-inspirationen känns igen, men bandet finner sin egen nisch av thrash med twin guitar-attacker blandad med akustiska partier och ren sång.

Med ett skivbolag i ryggen och detta starka material torde det inte dröja länge innan Terrortory kommer synas och nämnas även utanför Skellefteås gränser.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Discouraged Fest
Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Terrortory ()
Terrortory ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


JC, 2011-11-25 18:20:55 (85.226.148.64)

Awsome. ska lyssen.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner