Joyzine.se


Recension - Skiva

Lars Cleveman
Voices in my head, 2009
Skivbolag: Polythene Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-15
Hemsida: myspace.com/larscleveman

Är rösterna som ekar i Lars Clevemans huvud är så här olika och schizofrena kan det kanske vara läge att ta itu med dem på något annat sätt än genom att spela in en skiva. Det enda som är konstant på ”Voices in my head” är Clevemans högtravande sång som ligger som en våt filt över hela anrättningen.

Skivan är nämligen ett sammelsurium av musikaliska infall och det görs till synes inte minsta lilla försök att få dem att passa ihop (istället nyttjas den billiga utvägen att kalla skivans start och avslutning för del ett och två, men schizofrenin är ändå total inom de två delarna). Cleveman ger oss förvirrade Rolling Stones-efterapningar, jazz, stram 60-talspop, electronica, synthspex, gitarrsolon och en avslutande pinaoballad. Allt med den ovan nämnda sången som garnityr.

Det kanske kan vara intressant att se vad herrn (som är kompis med en annan flumpelle: Martin RösselVampyr ni vet) tar sig för, i alla fall en gång. Sen fallerar det här förvirrade hopkoket ganska snabbt. Anledningen är förstås att låtmaterialet inte är särskilt imponerande. Inte inom någon av musikstilarna faktiskt. Rolling Stones-doftande Cool like you skulle säkert funka på ett nostalgiskt dansgolv och så väl Not your friend som Friends har lite känsla, men i övrigt är det väldigt tunt. Cleveman borde nog låta bli att lyssna på de där inre rösterna allt för mycket om det här blir resultatet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner