Joyzine.se


Fem korta

The Queen Of Hardrock

Fem korta frågor till Alexandra Eisenstein som vid sidan av sina operastudier tagit artistnamnet The Queen Of Hardrock och gett sig ut på ett helt annat korståg...

Du släpper din cd-singel "My Webcam" - ett ställningstagande mot könsstereotyper som får tjejer att tro att de vill och måste visa upp sig nakna på internet – tillsammans med en minibok. Varför, talar inte låten tillräckligt för sig själv?
”My Webcam” är inte ett ställningstagande mot könsstereotyper – det är ett ifrågasättande av rådande ideal och trender. Jag ser miniboken och CD-singeln som två skilda verk med två skilda budskap, dock innehållande samma tematik. Det är ett webcam-kit for dummies. Okej?

Hela konceptet handlar om feminism och att kvinnoidealen är skeva i dagens internetbaserade samhälle, var kommer då hårdrocken och det något annorlunda artistnamnet The Queen Of Hardrock in i bilden?
Vem avgör om någon är ”the queen of something”? Är det jag, du, media, fansen, konsumenterna, alkisen på Medborgarplatsen eller politikerna? Och hårdrocken är frustrerande och fattigt på kvinnor som komponerar sin egen musik och framför den. Jag vill varken vara en growlande dominatrix eller ett änglalikt väsen. Jag är varken hora eller madonna. I’m a bitch – but I’m not your bitch.

Du utbildar dig till operasångerska, men det är knappast sådan sång du nyttjar under pseudonymen The Queen Of Hardrock, vad har du för nytta av dina studier i det här projektet?
Nytta?

Vad förväntar du dig för reaktioner på det här hur har de reaktioner som redan dykt upp varit?
Reaktionerna har varit som sådana att min publik sitter och bara glor då jag uppträder. De ser chockade ut och tycker att det de ser och hör är så nytt att de inte vet var de ska ta vägen. Jag ses som ett hot mot en mansdominerad musikgenre. Men jag är så förbannat bra så det går inte att tycka illa om. Det finns en låt för alla i mitt bagage.

Vilka är dina fem största förebilder?
Jag har aldrig haft några, förutom Spice Girls och de är ju fem…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2008-02-02
Foto: Ingrid Henriette
Hemsida: www.thequeenofhardrock.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


mikael mallat, 2008-05-03 14:45:13 (81.224.73.58)

Det är väl härligt att man behöver inte stå med cementskor i ett träsk.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner