Joyzine.se


Recension - Skiva

Forgotten/Heartaches
Split, 2002
Skivbolag: I used to fuck people like you in prison
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-01-06
Hemsida: www.theheartaches.be

Den här split-CDn har legat i min hög med recensionsskivor och samlat damm under en längre tid nu. Anledningen till att jag inte velat ta i tu med den är helt enkelt att den är så fruktansvärt ointressant och faktiskt rejält dålig.

Varken belgiska Heartaches eller amerikanska Forgotten har något av intresse att dela med sig av. De låter ungefär likadant, med den skillnaden att belgarna låter något dräggigare än herrarna från väst. Det handlar om lite lätt punkig garagerock och det går att räkna upp klassiska referenser i timtal. Jag nöjer mig med att nämna så odödliga akter som The Clash, The Ramones och något mindre intressanta The Business. Grejen är bara att de två banden på spliten gör samma musik som ovan nämnda, men utan de viktigaste ingredienserna. Här finns ingen energi, attack eller jävlaranamma, det känns bara hopplöst trött och tråkigt. Att produktionen är plastig och inte hjälper fram musiken det minsta hjälper till att lägga sordin på stämningen.

Att den här plattan fått slinka igenom hos People like you förvånar mig. Det här är alldeles för dåligt för att förtjäna att bära bolagets logga. Dags att lägga skivan till handlingarna, ingen mer press att ta tag i att lyssna på eller recensera den, så fruktansvärt skönt. Sånt här ska ingen behöva tvingas att lyssna på!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner