Joyzine.se


Recension - Skiva

Ivory Moon
Human Nature, 2007
Skivbolag: Ulterium Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-02
Hemsida: www.ivorymoon.it

Det finns en anledning till att det är stentufft, snudd på omöjligt, att ta sig in på operaskolor runt om i världen. För att sen inte tala om att över huvud taget få några roller efter år av slit på otaliga erkända utbildningar. Den anledningen är enkel. Man vill inte ha några medelmåttor i branschen. Kvalitetssäkring tror jag bestämt att det kallas.

Inom progressiv metal är tänket ett helt annat. Här trängs medelmåttorna gladeligen med varandra, övertygade om att det där med opera är något som alla med en i grunden tonsäker röst klarar av att sjunga. De har fel. Sångerskan som tjuter (nej, det går inte ens med lite god vilja att kalla det opera) i Ivory Moon är mest pinsam. Hon hade garanterat åkt ut omedelbart i en första gallring om hon fick för sig att söka in till ens en halvdålig skola.

Bortser man från den svaga sånginsatsen (snubben som kompletterar operamähät är ingen höjdare han heller) finns mest en soppa av profillös metal kvar. På sina håll ganska popig, det må vara hänt, men aldrig särskilt tilltalande. Italienarna är ännu ett i mängden av onödiga band som nosar på power metal. Att musiken är så pass anonym gör bara att man hänger upp sig ännu mer på den dåliga operainsatsen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner