Joyzine.se


Recension - Live

Robyn
Way Out West, Göteborg
2009-08-14
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-16
Hemsida: www.robyn.comFredagens första mer dansanta spelning kommer lämpligt nog först efter klockan fem. Robyn äntrar scenen utspökad i en hemsk, röd burkaliknande sak (som visade sig vara en tröja), kör igång med Cobrastyle och feststämning blir det direkt. På något sätt känns det sprudlande lilla energiknippet inte alls för liten för festivalens största scen, utan täcker den. Men så har Robyn också utvecklats något enormt, från någon slags produkt som jag nedvärderade otroligt mycket till en självständig artist att avundas.

Who’s that girl är ett partypiller med en artist som även går loss lite på trummorna. Rösten är osviklig och låter nära nog hela tiden riktigt bra. Vilket också bandet gör, även om jag föredrar när det är mer elektroniskt än organiskt. Som på skiva då, men det blir lika pumpande nu med två trumset varav det ena manövreras av Kleerup. Men det är Robyn och ingen annan som står för underhållningen och gör det förbannat bra.

Tänder till gör det i parti och minut, och inte minst under ett medley av andra artisters hits såsom Salt-N-Pepa (Push it såklart). Rappa klarar hon också mer än godkänt och det går inte att ta miste på hur mycket hon gillar att stå på scen. En glädje och en energi som smittar av sig och mungiporna pekar uppåt på de flesta åskådarna. Det gör de absolut under Queens I want to break free i omgjord version tillsammans med Lykke Li. Två artister som bytt om till burka (nu är det faktiskt det) och det uppstår nästan ett religiöst mässande på scen. Sedan följer Be mine i nästan för hög hastighet och Robyn nära exploderar.

Alla som liksom jag någonsin tvivlat på artisten får en knäpp på näsan. Hon hade inte behövt så mycket gästartister, för hon gör det så bra själv. Men jag var nog inte ensam om att tycka det var kul att se Dr Alban. Bara för att se att han fortfarande finns liksom. Allt under spelningen är inte lika bra, men nivån är väldigt hög. Väl värd konfettin som sprutar upp mot fredagshimlen nedifrån scenens kant.

Foto: Erik Lindgren

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Way Out West 2009
Årets bästa skivor 2010 enligt Anna Enkvist
Robyn (2010-08-27)
Robyn (2010-07-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner