Joyzine.se


Recension - Skiva

Chris Auster
Again and again, 2009
Skivbolag: Copper City Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-03
Hemsida: www.chrisauster.com

Det är absolut inget fel på att ha stora ambitioner, snarare tvärtom, men i fallet Chris Auster känns det lite som om de stiger honom åt huvudet. Vad som från början var ett småskaligt projekt där herrn sjöng om hjärta och smärta ackompanjerad av akustisk gitarr har till ”Again and again” växt ut till hysteriskt retrosväng där låtarna draperas i ogenomtänkta garagearrangemang. Visst blir det lätt enahanda med alla dessa singer/songwriters som låter precis likadant, men frågan är om jag inte föredragit det före en Chris Auster som leker övertänd Elvis Presley.

Det bubblar och värker så mycket i den här snubben att han inte kan hålla sig. Han kastar sig handlöst in i musiken och är så laddad att det baktänder. Det är inget fel på hans band i sig, men dess retrostökande, tutande saxofoner och tjutande munspel är inte anpassade efter Austers röst. När han rycks med framstår det mest som gapigt och svårlyssnat. Långt ifrån det där kärleksvackra som nog ändå var ursprungstanken.

Jag anar flera riktigt fina låtar bakom den larmande fasad som lyfts fram på ”Again and again”, men om Chris Auster egentligen är en duktig sångare när han inte gapar sig blå i ansiktet är svårt att sia om. Moneybrother klarar av just den balansgång som Auster försöker gå. Han är en av få och gör det för att han aldrig låter känslorna och musikens behagliga skrammel springa iväg med förnuftet. Där ligger nyckeln till framgång även för den här sångaren. Orsaken till att ”Again and again” inte framstår som så mycket mer än ostyrig är förmodligen att det var alldeles för roligt att spela in den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner