Joyzine.se


Recension - Skiva

Garbage
Version 2.0, 1998
Skivbolag: Almo Sounds
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2000-01-01
Hemsida: www.garbage.com

Man kan säga att det är sångerskan som gör Garbage. Hon har en mycket speciell, dov och vacker röst. Melodierna är träffsäkra, särskilt den utmärka låten You look so fine. Sorgligt nog stämmer inte alltid text och musik så bra ihop, vilket leder till att den totala upplevelsen aldrig infinner sig.

Musiken, som drar åt snäll brittpop, är välmixad och säregen. Stundtals är låtarna ganska ointressanta och sömniga, de blixtrar aldrig till. Det välbehandlade ljudet får tanken att associera till Suede, men det är ändå inte likt. Garbage har verkligen en egen stil.

Tyvärr är sången filtrerad på några av låtarna, vilket är mycket irriterande. Det förstör helt. Låten Hammering in my head passar dessutom inte alls in på albumet. Stilen drar åt snäll techno, vilket känns helt fel.

Trots ringare irritationsmoment som filtrerad sång och några opassande låtar, har vi ännu inte nämnt det största av dem. Nästan alla låtarna på albumet är för lika. Att det skall vara så svårt att få en bra ballans mellan ballader och rivigare låtar, är svårt att förstå. Ibland känns det till och med som om de inte har ansträngt sig med produktionen av albumet. Sorgligt.

Den bästa låten i dimman av snarlika låtar är Wicked Ways, en rivig rocklåt med ett härligt gung. Den bevisar att bandet kan, men inte orkat. Slapphet i musikproduktionen är något som konsumenter märker av, vilket förhoppningsvis kommer att leda till att Garbage får det svårt med försäljningen av "Version 2.0".

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner