Joyzine.se


Recension - Skiva

Bodi Bill
What?, 2011
Skivbolag: Sinnbus
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-21
Hemsida: myspace.com/bodibill

Från ständigt romantiserade Berlin kommer Bodi Bill, tyskarna som oblygt legerar indiepop med synth och electronica i jakten på det perfekta soundet. Tyvärr kommer man inte särskilt långt med ”What?”.

För visst är ingredienserna ganska spännande när gruppen flörtar med Depeche Mode och Alphaville lika gärna som dagens hypade indieorkestrar, men resultatet som satts på tejp handlar mer om ett sound än om regelrätt justa låtar. Ljudbilden är oerhört läcker när tyskarna svalt lutar sig tillbaka och släpper lös sin musikaliska hybrid, men tyvärr ekar den väldigt tomt.

Låtarna är nämligen ointressanta och det gör mest att jag blir trött och uttråkad så länge ”What?” snurrar. Enstaka låtar kan säkert fungera, inte minst i ett liveformat (bandet får beröm för sina shower lite här och var på det vida internätet), men någon albummusik är det då verkligen inte. Det blir för stelopererat och likformigt. Chanserna att erövra Sverige, vilket uppenbarligen är vad som står på dagordningen, känns därför ganska små.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner