Joyzine.se


Recension - Skiva

Edith Backlund
Kill The Clowns, 2012
Skivbolag: Cosmos Music Group
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2012-05-30
Hemsida: www.edithbacklund.se

Edith Backlund var för mig en ny solstråle från den svenska pophimlen. Jag reagerade på hennes skiva som man sig bör på vackra värmande solstrålar. Man ler. Man blir glad. Backlunds ”Kill The Clowns” rör sig smidigt mellan mörkt suggestivt och lyckligt trallande. En kanske för mäktig känsloravin att hoppa mellan? Nja, ändå inte. Edith Backlund har blivit välsignad med en röst som kan vara så fantastiskt sammetslen, som i nattmörka och otroligt snygga What I´ve Become, där hon sjunger med så mycket känsla att lyssnarens underläpp börjar darra.

Från underläppsdarr till bordsdans kanske steget är monumentalt? Aldrig på den här skivan, försök att stå still till Make It Work. Försök...

Skivans höjdpunkt förutom nämnda What I´ve Become är Black Hole. En riktig popdänga som skulle kunna få vilken svensk popartist som helst att leta fram numret till kommunala musikskolan.

Skivans finaste egenskap tycker jag ändå är att Backlund hoppar, ibland dansar, så friskt mellan det mörka hjärtskärande och de trallvänliga tuggummidoftande popalstren.

Edith Backlund är nånstans mellansystern till Lisa Miskovsky och Lykke Li. Hon är artisten som bär upp sin gloria med ett par horn.

Och hon bär de riktigt snyggt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Död åt albumet
Edith Backlund

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner