Joyzine.se


Fem korta

Lina Horner

Lina Horner

Fem korta frågor till sångerskan Lina Horner som kastat artistnamnet Japonica och är aktuell med en andra långkörare...

Tidigare kallade du dig Japonica och släppte också en skiva med det namnet, vad var det speciella med det namnet och varför har du valt att lägga det åt sidan nu?
Varför jag valde att heta det var att jag tyckte det var fint, det är också namnet på en blomma jag gillar. När jag började skriva tyckte jag det var läskigt med mitt eget namn, av någon anledning. Jag tyckte att det var skönt med nåt som skyddade mig. Sen tyckte jag dock inte att det nya musiken stämde in på Japonica, eftersom den skiljer sig en del från det jag gjort tidigare. Så då tog jag helt enkelt bort det namnet och det känns bra... att heta det jag heter nu. Det är ju jag.

Nya skivan "Again and Again" beskrivs delvis i flödande 80-talstermer, vad är det som är så fint med musiken från just 80-talet?
För mig är det mycket nostalgi eftersom jag växte upp då. Förknippar musiken med minnen och filmer jag såg och så, det kanske är därför jag tycker det är så bra.

Du talar om att produktionerna byggts upp kring konkreta bilder, i exemplen ofta med amerikansk touch, kan du utveckla det en aning?
Vi utgick från bilder, känslor och en del filmer också. Jag tycker det är grymt bra att tänka utifrån det. När jag hör musik kopplar jag det ofta till bilder eller platser. Samma sak när jag skriver. Det är ingen speciell tanke med att det skulle vara en amerikansk touch, det bara blev så, för så var min känsla i musiken.

Vad syftar skivtiteln "Again and Again" till? Koppling till texterna?
Många av låtarna handlar om förlorad kärlek och just låten Again and again tycker jag summerar alla de låtarna på ett bra sätt.

"Again and Again" innehåller två duetter, vilka tre sångare skulle du allra helst vilja samarbeta med på ett framtida album?
Förutom de två grymma sångarna som är med på skivan då (för dem skulle jag gärna jobba med igen) så kan jag bara spåna fritt och drömma om mina idoler David Byrne! Han är en ikon och en stor förebild och grymt bra på scen. Sigur Rós- skulle jag vilja jobba med som medproducenter. Deras musik är så vacker. Apropå bilder och platser- berg, skog, hav, storm... Flaming Lips för de har så grymma scenshower.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2012-03-20
Foto: Emelie Asplund
Hemsida: www.linahorner.net

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner