Joyzine.se


Recension - Skiva

Ted Morris
It's All About You And The Rest's About Me, 2012
Skivbolag: Blonde & Monkey Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-09-01
Hemsida: www.tedmorrismusic.com

Det är lågmält. Det är dystert. Det är vackert. Det är Ted Morris.

Det krävs några varv i spelaren innan den här skivan verkligen hittar sin karaktär och låtarna börjar tala på riktigt. Dessförinnan känns det lite jämntjockt. Som om den reflekterande sångaren plöjer i samma fåra om och om igen.

Men så är det inte. ”It's All About You And The Rest's About Me” är fylld av detaljer och nyanser som sakta men säkert träder fram. Men viktigast av allt, Morris har en röst och ett sätt att nyttja den som faktiskt förmedlar känslor. Starka känslor.

Morris beskrivs som en vit medelklasskille och han sjunger låtar om känslor, om att älska och att älskas, svika och att svika. Det är gjort av samma typ av herrar hundratusentals gånger förut. Ändå står den här gossen ut. Vare sig det är ett simpelt gitarrkomp eller ödesmättade tangenter som hjälper honom att leda vägen blir det hänförande.

Det är inte alls säkert att hans legering av pop, singer/songwriter och en aning americana gör sig jättebra på en livescen. Risken för det där jämntjocka som jag upplevde innan skivan började växa lär vara överhängande. Men när skivan blivit ens vän, klockan närmar sig småtimmarna och mörkret är kompaktare än kompakt, då talar Ted Morris och hans sångröst.

Då går det inte att värja sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner