Joyzine.se


Recension - Skiva

Filippa
Soul (CDs), 2011
Skivbolag: Engellau Music
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-04-29
Hemsida: www.filippaengellau.com

Filippa Engellau är trebarnsmamman som har tonsatt Viktor Rydbergs dikt Tomten och även skrivit musik till bland annat Sveriges pantertant Lill Lindfors.

Soul är den första singeln från Filippas kommande debutalbum ”Embrace This Moment” som släpps i maj 2011. Temat på albumet är kärlek och är tillägnad de personer som haft stor betydelse för henne. Redan på denna singel får man en försmak av detta i form av låten Fill Your Heart With Love som är tillägnad hennes syster som för några år sedan var med om en allvarlig bilolycka.

Att Filippa skulle satsa på musiken har alltid stått klart. Men allt efter att tiden har gått har skola, förälskelse och familj fått ta den största delen av hennes tid ända fram till nu då hon känner att det är dags att Sverige och världen ska få ta del av hennes jazz och soul-inspirerade musik.

Med vackra arrangemang och finstämd sång sjunger hon fram innebörden med kärlek och ömhet. Det är fin ambient musik, men tyvärr tilltalar denna singel mig lika mycket som Lill Lindfors är känd bland dagens ungdomar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Filippa (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner