Joyzine.se


Recension - Demo

Shiner
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-05-13
Hemsida: www.shiner.nu

Jag måste säga att den första referens jag kommer att tänka på när jag hör inledningen i första spåret What’s the catch är Roxette. Det är dock inte ett bestående intryck utan sedan låter det snarare som Creedence Clearwater Revival. Andra spåret How do we know kliver dock iväg i en helt motsatt riktning och påminner en hel del om den gamla hederliga 70-talshårdrocken med Led Zeppelin som främsta referenspunkt. Kan möjligen skönja en liten gnutta Black Sabbath också om jag lyssnar riktigt noga. Dock enbart om jag koncentrerar mig på musiken, det är ingen Ozzy-pipa det handlar om här.

I dessa två jaktmarker rör sig sedan Karlstads Shiner och som det skickliga band de är adderar de dessutom en portion nytänkande och egna infall till musiken. Stundtals kan jag snoka upp spår av ökenrock i låtarna och då och då låter den raka rocken lite punkig. Värmlänningarnas styrka ligger just i det att de lyckas införliva många olika stilar i sin rockmusik utan att det låter det minsta splittrat. För det är trots allt enkel rock det handlar om.

Sen kan jag helt klart klaga på att sången är lite väl tam och diverse andra petitesser. Men jag ser ingen anledning att börja peka på svaga punkter. Det är så få och som helhet står sig den här demon så stark att det mest vore fånigt. Jag lyssnar mer än gärna på den här plattan om och om igen, främst mästerstycket Easy way. Frågan är bara när skivan ska spelas, den är lite för trög att röja till och något för snabb att slöa eller mysa i sällskap med.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Shiner ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner