Joyzine.se


Recension - Demo

Shiner
Crashing down
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-12-23
Hemsida: www.shiner.nu

Det tycks på något sätt som om musik blir bättre på natten. När man sitter i sin dåligt upplysta lägenhet med lagom volym och ofta en flimrande datorskärm framför sig. Det skulle ju kunna vara en slump, att det helt enkelt är så att jag lyckas sätta på bättre plattor på natten än på dagen. Det blev därför dags för ett helt ovetenskapligt experiment.

Mitt i natten klingade Shiners demo ”Crashing Down” alldeles förträffligt. Den lite lätt retrosniffande light-rocken talade till mig. Självklart utgick undersökningen ifrån att testa om demon lät lika bra i dagsljus och se, det gjorde den icke. Den totala magin saknades och flera av låtarna är inte alls särskilt spännande. Jag har ingen aning om vad detta beror på, kanske är man svagare, mer emotionell och därmed mer mottaglig när klockan passerat småtimmarna. Kanske sitter jag bara här och inbillar mig saker.

Nu är det inte alls så att ”Crashing Down” är en dålig demo. Det är bara så att en dimension som jag trodde fanns där egentligen inte existerar. Många låtar inleder kungligt och har mycket bra intentioner, men sedan blir det bara halvdant av det. Främst tycker jag att för många refränger låter bajsnödiga och krystade. En hel del stölder kan också uppmärksammas i musiken, men i det här fallet spelar inte det så stor roll.

Follow her och All you keep is the pain är två trevliga musikstycken på den här sjuspårsdemon. Klart bäst är dock den mästerliga Unbeatable feeling som inleder precis som och har ett groove påminnande om Eagle-Eye Cherrys Save tonight. Jag klagar dock inte då det är en mycket bra låt och Shiners tvillingkomposition är smakfull.

I stort har värmlänningarna mer att jobba på. Främst måste de putsa mer frenetiskt på sina refränger. I några spår låter de faktiskt till och med gubbiga. Mycket bra finns dock redan på ”Crashing Down” så tveka inte att låna den ett öra. Och kanske är det helt enkelt så att Shiners musik gör sig bäst på natten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Shiner ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner