Joyzine.se


Recension - Live

Saxon
Sweden Rock Festival
2011-06-09
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-06-10
Hemsida: www.saxon747.com

Metal! Ett band som verkligen förkroppsligar uttrycket är de brittiska gentlemännen Saxon. Ofta tråkigt förbisedda, även fast de senaste skivorna och i synnerhet nya ”Call to arms” har börjat ge dem större publik igen.

Att de är favoriter i Sverige går inte att ta miste på, både på publikens jubel och gensvar på låtar som Heavy metal thunder och Motorcycle man och på Biff Byfords kärleksförklaringar. Hans röst är för övrigt överraskande intakt, så man undrar om det inte är förinspelat, och det ser både mäktigt och roligt ut på samma gång när en 60-bastare headbangar så hårmanen flyger.

Kvällen till ära så framför bandet hela ”Denim and leather”-plattan, där låtarna sticks in i partier om tre-två åt gången mellan de mycket godkända nya låtarna Back in ’79 och Hammer of the gods.

Personligen tycker jag de flesta NWOBHM-bands skivor, inklusive Saxon, haft fnöske-torr produktion som inte gjort låtarna rättvisa. Därför är det glädjande att Never surrender, Play it loud och And the bands played on får den hårda skrud de förtjänar live. Ni som inte var där; tråkigt, för då missade ni en bra och historisk spelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sweden Rock Festival 2011
En återförening i julklapp?

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Fredrik, 2011-06-14 20:44:54 (81.235.152.36)

Jonny: Detta var ju lite av en "specialspelning" eftersom dom framförde hela Denim&leatherskivan live, och i och med det spelade flera låtar som dom inte spelat live i sverige sen tidigt -80tal. Sen eftersom det är en festivalspelning, så känner dom väl sig tvingade att köra alla "hitsen", dvs eagle has landed, crusader, osv osv. När dom dessutom släpper en ny skiva 1 vecka innan festivalen tyckte jag att det var kul att dom körde några låtar från den med. Vill du höra lite annat material, gå på en klubbspelning, med lite tur kommer dom tillbaka i höst!

Sebastian Norling Rauhala, Joyzine.se, 2011-06-12 21:25:38 (81.227.229.245)

Jonny: Princess of the night, antar jag att du menar. Den du nämnde är annars en Accept-låt ;) Nej, men jag håller med dig. Jag saknade framförallt Witchfinder General, det är en favvo bland the new stuff.

Jonny, 2011-06-11 12:42:33 (83.255.8.85)

Som ett stort fan av deras 90-tal och 00-tal så blev jag otroligt besviken att inte en enda låt spelades från dessa decenium! Helt ofattbart... Visst gillar jag 747, princess of the dawn, Ande the bands played on och Crusader som dom kan köra på varje konsert.. men men varierat från deras diskografi annars tack! Dom framförde annars låtarna klanderfritt... det var ändå den sämsta spelningen jag sett med Saxon... Nya Call to arms var höjdpunkten för mig samt 747 som är en sagolk livelåt..

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner