Joyzine.se


Recension - Skiva

Johan Johansson
Sånger ur trähatten 1982-2000, 2001
Skivbolag: Birdnest Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.monoform.com/johansson

För mig symboliserar Johan Johansson tillsammans med Mart Hällgren ett släkte av medelålders män med oerhört oklädsamma torrfrillor och skinnväst alternativt stickad tröja som skriver ganska tramsiga pop/punklåtar. Den stora skillnaden mellan de två herrarna är att Mart med jämna mellanrum får till riktiga hitar.

Att Johan Johansson har sina fingrar med i andras framgångar är inte särskilt konstigt, gubben har mycket musik i blodet. När han nu släpper samlingen "Sånger ur trähatten 1982-2000" måste man dock konstatera att hans solosaker inte är det minsta imponerande. På två fullmatade cd-skivor bjuder Johan på spår från sina soloskivor gamla Strindbergs och John Lenin-inspelningar. Utan tvekan är det de gamla Strindbergsmelodierna som fångar mina öron. Bland dessa melodier finns en hel del gott att hämta.

Annars är det här verkligen inte bra. Johans låtar är överdrivet käcka och vill man vara riktigt jävlig kan man hitta spår av Carola och andra schlagerfavoriter i vissa låtar. Att herrens sångröst är på gränsen till det outhärdliga är en annan biff. Jag kan helt enkelt inte lyssna på musik som skrivits på fullt allvar men ändå är enormt tramsig utan att det vänder sig i magen på mig.

Johan Johansson förmår inte intressera. Hur mycket jag än försöker kan jag inte tycka om honom. Stefan Sundström och Johansson har mycket gemensamt och jag står inte ut med någon av dem, tyvärr. Duetten mellan dem som ligger med på samlingen är tämligen avskräckande. Jag lägger undan "Sånger ur trähatten 1982-2000" i ett dammigt hörn från och med nu, men som sagt, plus i kanten för Strindbergsspåren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner