Joyzine.se


Recension - Skiva

The Carburetors
Loud enough to raise the dead, 2006
Skivbolag: Facefront
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-02
Hemsida: www.thecarburetors.com

Det är många som försöker låta som Motörhead och inte fullt lika många som lyckas. Personligen har jag ganska svårt för Lemmy och companys hjärndöda whiskeyrock och brukar därför gilla när band försöker utveckla det bredbenta arvet till något lite mer upphetsande. Norska The Carburetors har jag dock inte mycket till övers för. De vill vara Motörhead och The Boppers på samma gång och spelar därför en segdragen variant av raggarrock n’roll.

Om det inte skulle räcka med en snabb blick på bandbilden, där gänget poserar i läder, med solglasögon och en tub brylcreme var i håret, för att förstå hur klyschig ”Loud enough to raise the dead” är kan ni alltid ta en titt på låttitlarna. Rock ’n’ roll forever, Throw your horns, Rock ’n’ roll is king, Straight to jail och Hail the lords of rock säger väl det mesta?

I sina bästa stunder närmar sig norrmännen Psychopunch , vilket kanske inte är den mest smickrande jämförelsen det heller, men största delen av tiden handlar det om korkad dumrock som förmodligen siktar på skrevet, men hamnar någonstans i marknivå. Det är till och med så att Motörheads enformiga malande tycks intressant när jag lyssnar på The Carburetors. Kan inte tänka mig att det här passar någon annan än de mest insnöade actionrocknördarna, och kanske en och annan raggare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner