Joyzine.se


Recension - Live

Kalle Baah
Emmabodafestivalen
2010-07-31
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-01
Hemsida: www.kallebaah.com

Utan att ha försökt fastställa något vetenskapligt på papper känns det som att reggae, näst efter det elektroniska, är en av de riktigt stora genrerna på Emmaboda detta år (eller så handlar det bara om att jag medvetet hamnar de spelningarna, jag vet inte) och då är det naturligtvis inte mer än rätt att urfäderna till den svenska reggaen får komma och lira.

När gruppen bildades 1978 var undertecknad inte ens påtänkt, ännu mindre var majoriteten av den här festivalens besökare det. Det finns en märklig trygghet i det på något sätt och trots att bandet firade 30 år som band häromåret är de långt ifrån något trött gäng gamla gubbar.

Visst är de kanske inte lika livliga och häftiga att se på scen som majoriteten av de yngre förmågorna som visar upp sig under den här förlängda helgen, men de låter tjusigt.

Sval baktakt, sävligt tempo och gästspel av Governor Andy hör till ingredienserna som gör att en hyggligt stor publik njuter av timmen med Skärblackas finest, men det är så klart Ugly Girls och Your My Angel som river ner de största jublen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2010

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner