Joyzine.se


Recension - Skiva

Magnus Bergman
i Mexico, 2008
Skivbolag: Tailor Maid
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-18
Hemsida: myspace.com/magnusbergman

I Peter Pan (tror jag att det är, olyckligtvis verkar konvolutets låtlista vara omkastad, så till vida inte sångaren sjunger fel text till fel låt, föga troligt) tangerar Magnus Bergman på sätt och vis Olle Ljungström och träffar då en skön nerv med sin popmusik. Där låter det angeläget på ett sätt som övriga plattan har svårt att matcha.

Hur jag än vrider och vänder på ”i Mexico” kommer jag nämligen inte till någon annan slutsats än att det är allt för splittrat och utan någon vidare finess. Bortsett från den nerviga poprock sångaren presterar när han följer Olle Ljungström i spåren handskas han mycket med präktig visa och kompositioner som rent av känns som nyskrivna barnmelodier. Då och då dippar han tillbaka mot ett spännande popsound, men blir aldrig kvar i den positionen särskilt länge.

Det är inget fel på Magnus Bergmans sångröst, men både material och produktion känns blasé. Det ska föreställa varmt och inbjudande, men stannar snarare i det jobbiga. I och med att musiken inte tilltalar hamnar också texterna (som jag begripit är av stor vikt för sångaren) i en form av skuggtillvaro. Det känns inte som någon större vits att försöka uppskatta en allvarlig text till scoutkäck musik.

Det är möjligt att jag inte är den tilltänkta målgruppen för den här plattan, men jag har ärligt talat svårt att se vilka som skulle tillhöra en sådan. ”i Mexico” är en uppgörelse skapad för Bergaman själv och därmed knappast särskilt relevant för någon annan. Han borde kamma till sig, dra på sig en depression och börja komponera. Först då kan det börja bli kul på riktigt. Den här recensionen kanske kan vara en hjälp på vägen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner