Joyzine.se


Recension - Live

Bad Religion
West Coast Riot, Göteborg
2008-06-26
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-01
Hemsida: www.badreligion.com

Den märkliga versionen av hiten Generator är, ja, jättedålig. Jag begriper inte alls vad storheterna Bad Religion håller på med. I övrigt gör de precis vad man hade kunnat förvänta sig av dem, men inte mycket mer än det. Det är tight och klanderfritt framfört och setlistan är inget annat än en överväldigande hitkavalkad, men jag kommer inte ifrån känslan att det går på rutin. Bad Religion har gjort det här så många gånger att de vet precis vad som krävs och kanske rent av saknar den där gnistan som krävs för att kunna vara ett fantastiskt liveband. Åren har tagit ut sin rätt...

Vid ett enda tillfälle smäller det till på riktigt. Kan man inte räkna ut att det är i mästerliga Punk Rock Song har man förmodligen sovit under en tall i mörkaste skogen de senaste tjugotvå åren. Men euforin som sprider sig över den kylslagna piren beror inte helt och hållet på bandet, publiken som längtat ihjäl sig efter att få höra just den här melodin (det var trots allt bra länge sedan bandet satte fötterna på en scen i Göteborg senast) hjälper till på ett alldeles utomordentligt sätt. Stämningen som uppstår gör nästan att jag får gåshud längs armarna. Det är en fin musikalisk stund. Riktigt lika långt når inte extranumret Sorrow, men där gör sig Bad Religion också väldigt bra.

Jag låter negativ, det är egentligen inte det intryck jag vill ge, men förväntningarna är förstås ofantligt stora på den här orkestern. Faktum är att de trots rutinen presterar väldigt bra. Spelmässigt är det snortight och Greg Graffin sjunger lysande. Han är kanske inte så värst spännande på scen (nåja, att skämta om sitt eget utseende och General Motors är trots allt ganska festligt), men behöver heller inte vara det när han låter stämbanden tala. Bad Religion låter bäst på hela festivalen och ger publiken vad den vill ha. Hits.

Att gnälla efter uteblivna låtar efter en spelning där var och varannan låt varit en hit kan tyckas en aning småaktigt, men jag hade gärna velat höra Los Angeles is burning från "The Empire Strikes First". Men den uteblir tyvärr.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

No Fun At All
West Coast Riot 2010
Bad Religion (2010-06-17)
Bad Religion (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner