Joyzine.se


Recension - Live

The Sounds
Pier Pressure, Göteborg
2010-06-20
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-21
Hemsida: the-sounds.comMaja Ivarsson har sin vana trogen svidat upp sig i högklackat den här eftermiddagen. Det innebär vissa problem ska det snart visa sig. Scenbygget består nämligen inte av bastant golv utan hela den främre delen är konstruerad av ett ondsint galler, ingen höjdare för en tjusig donna i klackar således, vilket gör att sångerskan inte kan närma sig publiken riktigt på det sätt hon vill. När problemet upptäcks avhjälps det emellertid snabbt av två bastanta karlar som rusar in på scenen med en minst lika bastant spånskiva som Maja sedan får dansa loss på resten av konserten.

Episoden är inte bara lustig, det är också det mest oväntade som händer under The Sounds framträdande. Missförstå mig rätt nu, det är inte det minsta fel på Helsingborgarnas show, men vi börjar kunna det här nu inte sant? Bandet har verkligen svårt att överraska numera. De har kommit att bli en hitmaskin som rakt upp och ner levererar sina bitar och till stor del förlitar sig på frontkvinnans karisma. På gott och på ont.

Jag gillar Maja Ivarsson, men någonstans halvvägs när hon ropar ”blablabla allihopa, blablabla allihopa” för femhundrafemtioelfte gången känns det som att det börjar bli lite tröttsamt. Eller så är det bara jag som sett The Sounds lite för många gånger vid det här laget.

Pier Pressure får sig annars en ganska halvgod The Sounds-spelning till livs den här söndagen. Scenen är lite för stor för att den där riktiga intima stämningen ska infinna sig och låtlistan är komponerad ungefär som den brukar. Förutom ett lågmält parti i mitten där Maja tänder en cigg och faktiskt levererar med imponerande nerv.

Det är bra, men inte revolutionerande. Så länge man inte är förstagångsbesökare på ett The Sounds-gig eller låter sig hetsas upp lite extra av en oväntad spånskiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emma Svensson
Årets bästa 2013 enligt Ricky Holmquist
The Sounds (2006-07-14)
The Sounds (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner