Joyzine.se


Recension - Live

The Sounds
Popadelica, Huskvarna
2010-05-01
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2010-05-03
Hemsida: the-sounds.com

Första gången jag såg The Sounds slutade kvällen med att jag rullade mig naken i en snödriva samt smorde in en annan mans nakna, men håriga, bröst med rått kött, krossade maränger och kolasås. Allt förevigades på bild. De bilderna raderades dagen efter. Det gjorde inte mina skavsår från den hårda snön. Men spelningen var grym.

Då var The Sounds ute på turné för första skivan, ”Living In America”, skivan som många än i dag anser är deras bästa. En del saker har hänt sedan den kalla vinterkvällen i Skövde för så länge sedan. Åtminstone för medlemmarna i The Sounds. De har sålt en och annan skiva sedan dess. Åkt på en och annan turné. Spelat ett par gånger. Det märks ikväll.

Maja Ivarsson har Teaterladan i sin hand från början till slut. Headliner och klimax för Popadelica 2010 – The Sounds. Vid det här laget vet förstås alla i The Sounds hur en slipsten ska dras, hela setlistan är sprängfylld av hits och sing-a-longs men känns det ändå inte lite som det saknas något? Jag kommer på mig själv med att gång på gång stå och muttra över det halvtaskiga ljudet inne i Teaterladan, det känns som om volymen medvetet hela tiden hålls precis under den gräns där trycket och känslan blir som bäst. För att använda en klyscha, det känns inte riktigt som om The Sounds får lön för mödan.

Efterhand verkar det lite som om den känslan även smittar av sig på några av medlemmarna i bandet. Johan Bengtsson ser lite hängig ut där bakom sin bas framåt slutet. Tur då att The Sounds är professionalismen själva. Trots att det säkerligen kändes som ytterligare en dag på jobbet levererar Helsingborgsorkestern en klart godkänd spelning. Och självklart avslutas hela spelningen med 2000-talets största pro-Sverige-athem: Living in America. Perfekt avslutning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2013
Emma Svensson
The Sounds (2006-07-14)
The Sounds (2009-07-10)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner