Joyzine.se


Recension - Skiva

Gene The Werewolf
Rock ‘n Roll Animal, 2012
Skivbolag: Frontier Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-28
Hemsida: facebook.com/genethewerewolf

Det spexiga namnet Gene The Werewolf och den klyschiga titeln ”Rock ‘n Roll Animal” kanske säger det mesta om innehållet på den här skivan. Men orkestern hemmahörande i Pittsburgh säger det faktiskt ännu mer i klarspråk när de tar till de stora orden för att beskriva sitt rätta väsen.

”Gene the Werewolf's initial promise was to play music that was as ridiculous as it was awesome!".

Det sammanfattar precis allt. Jag brukar tycka att sådan här glammig hårdrock med spandex och bandana (i soundet, bandmedlemmarna är betydligt mer propra än så) är ganska ansträngande. Mötley Crüe wannabes och Guns'n'Roses-sniffare är liksom sällan särskilt intressanta. Om ens huvudbanden för mångas dyrkan kan påstås vara rakt igenom intressanta en gång. Men Gene The Werewolf har en klädsam och sund glimt i ögat och inte minst är de duktiga låtskrivare.

Det handlar om lättsmält och melodiös hårdrock där refrängerna är stora och riffen snyggt avrundande. Inga konstigheter, bara rock. Kul sådan. Släng in lite Kiss i mixen dessutom så har ni det hela svart på vitt.

Amerikanerna skriver musik att dricka ohälsosamt mycket öl till. Musik som är så larvig att den blir bra. Ändå är det paradoxalt nog balladen Light Me Up som är allra bäst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner