Joyzine.se


Recension - Live

The Fume
Popadelica, Huskvarna
2010-05-01
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-02
Hemsida: myspace.com/fumetheLite av charmen med en festival som Popadelica är att hitta de små guldkornen i spelschemat. De mindre kända banden som lirar inne på Rotumlan och som ofta gör minst lika bra ifrån sig som dem som har sjukt mycket mer i gagekuverten.

Filip Hartsner, sångare i Göteborgstrion The Fume, verkar vara inne på ungefär samma linje.
- Kul att det är så många som inte kollar på Salem, konstaterar han efter några låtar. Givetvis med adress Salem al Fakir som ungefär samtidigt håller Melodifestivallåda på den största av festivalens scener.

Men The Fume är minst lika kul, i alla fall en stund. Programbladet påstår att de blandar glamrock med The Hives. Vart den där glamrocken tagit vägen vet jag inte (mer än i Filip Hartsners sinnessjukt fula kläder), men intensivt och svängigt är det. The Fume satsar på adrenalin och punkig upproriskhet snarare än hitlåtar och det håller ganska långt. Utmanande rock kan man inte få för mycket av. Att det sen blir lite enahanda efter ett tag får man väl köpa antar jag.

Att det är Filip Hartsner som ska stå i centrum är ganska uppenbart. De övriga två, som tjusigt utgör rytmsektionen, hamnar omedelbart i hans skugga och det är något som är vansinnigt bekant över honom. Nej, jag menar inte det faktum att han ser ut som en blåsfisk när han sjunger, utan att han påminner väldigt mycket om någon annan. Så väl utseende som attitydsmässigt, men jag får inte fast i namnet...

Den tanken jagar mig snarare än minnet av musiken när jag lämnar Rotumlan efter min guldjakt och jag vet ärligt talat inte riktigt om det är något bra eller dåligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

We Are The Storm

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner