Joyzine.se


Recension - Demo

Black Sheep Parade
A Legacy of lesser men
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-08-16
Hemsida: facebook.com/BSPhardcore

”Vi kommer från Umeå, vi lirar hardcore och där slutar likheterna med allt annat du hört från den här staden!” deklarerar Black Sheep Parade.

De har helt rätt.

Rent musikaliskt kanske det går att diskutera. Black Sheep Parade manglar ganska rak hardcore med en nyans av rock i mixen. Standardiserat värre och inte särskilt utstående från annat som kommit från Umeå genom åren.

Det som står ut här är sången. Robert Bhatt gör läten som en fullständigt misslyckad power metal-sångare. Hans sång är en bergochdal-bana av ljusa tjut, som en Alice Cooper med krycka i röven. Väldigt oväntat för att vara i hardcoremusik. Väldigt oväntat för att vara i musik över huvud taget. Väldigt originellt måste man ändå tillstå.

Jag kan på fullaste allvar inte avgöra om den där sången är på skoj eller allvar. Om det ska föreställa en kul gimmick eller om mister Bhatt helt enkelt inte är en bättre sångare. Men det spelar kanske inte så stor roll, jag är oavsett hur det ligger till inte särskilt förtjust i den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


JR, 2013-07-04 18:15:16 (83.179.59.253)

GD: Det här med kreativitet vad det gäller sågningar och i lika stor utsträckning hyllningar och beröm är ganska tufft, de flesta formuleringar är använda och många av dem till och med floskler - "krycka i röven" är ett bra exempel. Samtidigt kan det vara så att det inte finns något mer klockrent att ta till. Och om du inte har märkt det så är inte alla recensioner här i världen sågningar, så det skulle krävas flera lexikon! Att just sågningar upplevs som otrevliga är väl helt enkelt för att de är just.... sågningar, även om det ju faktiskt kan bli värre än 2/5. Baserat på din förmåga att uttrycka dig tror jag, utan sarkasm, att du kan bli en utmärkt recensent - så länge du inte älskar eller för den delen avskyr varenda skiva du skriver om, vilket jag tvivlar på.

GD, 2013-06-09 12:56:17 (213.21.93.117)

Cool recension. Verkligen. Vill också bli recensent. Finns det lexikon med otrevligheter, eller är själva hantverket med jobbet att själv komma på så osakliga angrepp som möjligt?

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner