Joyzine.se


Recension - Skiva

Ariel Kill Him
In the pyramid, 2003
Skivbolag: Kasual Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-03
Hemsida: www.myspace.com/arielkillhim

Detta sömnpiller svarar David Lehnberg känd från gruppen Leiah för under soloprojektet Ariel Kill Hims flagg. Det handlar om emopop som är tråkig, gnällig och framförallt totalt uttryckslös. Antagligen har den musicerande gossen lagt ner hela sin själ och passion i den här plattan, det ger mig ingenting. ”In the pyramid” säger ingenting och förmedlar inga känslor, den bara glider förbi. Inga bitar sätter sig och det är nästan jobbigt att lyssna på det ihållande gnällandet.

Sådan här musik kan vara svår och i många fall försöker musikerna pressa fram det svåra. Här ska David dock ha credit, hans kompositioner låter inte det minsta krystade utan står rakryggat för sin komplexa sida. Inte helt oväntat är det upptempolåtarna LePantra och Not today, not tomorrow som tilltalar mig mest. Den sistnämnda med arrangemang som påminner om Weeping Willows-Magnus soloeskapader. Hade Lehnberg gjort en platta med glädjespridare av den kalibern hade jag hyllat honom. Men nu är det ju på det viset att han envisas med att traggla sega och nedstämda emolåtar.

Det är för avskalat, det är för fantasilöst, det saknas gångbara melodier och David sjunger för dåligt. Det finns alldeles för många negativa punkter att peka på för att konceptet ska hålla. Det här soloprojektet riskerar att gå till botten om inte David grabbar tag i rodret och med god fart styr mot lite gladare breddgrader.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner