Joyzine.se


Recension - Live

Hardcore Superstar
Arvikafestivalen
2008-07-04
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: www.hardcoresuperstar.com

Det fanns en tid när Hardcore Superstar var helt nedskrivna av kritikerna, men då det kom horder av folk till spelningarna och fanskaran blomstrade. Nu är en tid då kritikerna gjort helt om och stordiggar gänget, men publikresponsen är plötsligt ganska avmätt. Det finns ett uppenbart samband här.

Jag tänker inte uppehålla mig kring att göteborgarna spolat sitt förflutna, det har både jag och Emilie Aune gjort i liverecensioner från andra festivaler de senaste veckorna. Däremot går det inte att bortse ifrån att Hardcore Superstar har gått och blivit en tråkigt liveband. Där spelar givetvis materialet in en aning.

För bandet jobbar ändå föredömligt hårt. Jocke Berg gör sitt bästa för att tända publiken och nyrekryterade gitarristen Vic Zino leker Carola med en stor fläkt som blåser ut den spikraka hårdockskalufsen. Men det finns inget som engagerar. På platta är många av låtarna ganska hårdslående, men i liveformatet blir de mest transportsträckor. Sleazethrash som även om den är kompetent framförd låter i stort sett likadant hela tiden.

Tillbaka till det uppenbara sambandet. Det har blivit credigt att gilla sentida Hardcore Superstar, men med det följer också att de har blivit betydligt mer stela. Dagens upplaga känns som om den tar sig själv på lite för stort allvar. Det roliga, lite partymässiga har försvunnit ur gruppen och in har istället en seriös ton som inte är särskilt klädsam kommit.

Därför är det kanske inte så konstigt att publiken på Arvikafestivalen inte är särskilt stor och att den även om det klappas och viftas en del, knappast är jätteengagerad. Bandet har tappat det som en gång engagerade. Och jag kommer, som jag skrivit tidigare, inte ifrån känslan att bandet köpt mediamyten om sig själva. Det är aldrig en bra grund för en lyckad konsert.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Mikael Mjörnberg
Headplate
Hardcore Superstar (2013-07-04)
Hardcore Superstar (2001-10-19)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner