Joyzine.se


Recension - Live

Hardcore Superstar
Valhall, Skövde
2001-10-19
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-11-11
Hemsida: www.hardcoresuperstar.com

När Hardcore Superstar äntrar scenen hörs ett olycksbådande fjortisjubel från publiken. Att småflickorna stirrar sig lyckliga på Jocke Bergs taniga kropp hemma i flickrummen är väl ingen hemlighet, därför är det inte särskilt överraskande. Men det känns ändå lite fel att höra hysteriska flicktjut på en rockkonsert med mycket attityd. När bandet väl kickar igång får dock allt känslobjäfs stå tillbaka för rent röj.

Att Superstar-pojkarna har pluggat varenda rockattribut och gått en privat sminkkurs är helt uppenbart för alla som ser dem. Imagen höjer intressevärdet något, även om den varken passar till bandnamnet eller någon av bandets skivor. Live blir ljudet dock betydligt råare och smutsigare, något som verkligen gynnar bandet.

Rent showmässigt är Hardcore Superstar något som måste ses. Jocke Berg dansar, kråmar sig framför mickstativet och faller då och då ihop på scenen. Allt medan Silver Silver iklädd solglasögon avslappnat ser ut som en svensk version av U2s karismatiska sångare Bono. Svetten sprutar på scenen och intensiteten går det inte att klaga på.

Det som sviktar lite för bandet är låtmaterialet. Även om de har några rökare att bränna av blir det mesta grötigt och låtarna sätter sig inte riktigt. Someone Special och Shame fungerar väldigt bra och får publiken att studsa som tokiga, men i övrigt är det ganska tunt. Det svänger visserligen och är njutbart för stunden, men inget man kommer ihåg i efterhand.

Precis som väldigt många andra band tänder Hardcore Superstar till lite extra under extranumren. De har sparat tre excellenta låtar till detta tillfälle, eller vad sägs om Hello/Goodbye, Liberation och Staden Göteborg?

Bandet ska ha all heder av sitt tighta framförande och att de verkligen lyckas få adrenalinet att pumpa. (Jag tycker dock att det låter som om trummisen Adde faller in i samma komp i var och varannan låt men det kanske ska vara så). Att låtmaterialet inte riktigt håller får man helt enkelt acceptera.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House Of Metal
Peace & Love 2008
Hardcore Superstar (2007-01-01)
Hardcore Superstar (2008-07-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner