Joyzine.se


Recension - Demo

Vaganza Trailerpark
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-17
Hemsida: www.vaganzatrailerpark.com

Den relativt nybakade rockorkestern Vaganza Trailerpark från Malmö omger sig med ett synnerligen välformulerat försäljningssnack och har en snygg artwork och imponerande pressutskick. Det ger ett proffsigt intryck som många demoband (för att inte säga skivbolag) bara drömmer om. Tyvärr är det inget som går igen i musiken.

På sin självbetitlade ep låter det här gänget nämligen inte som mer än ett riktigt valpigt demoband utan vare sig finess eller känsla. Det handlar om poänglös punkrock där ”den karakteristiska rösten” som bandet så tjusigt beskriver det går ut på att sångerskan Jessica Bergkvist ylar lite så där lagom falskt långt fram i ljudbilden.

Jag blir både förvånad och besviken när ett så proffsigt yttre visar sig innehålla ett så pass amatörmässigt inre. Det behövs en hel massa nötande i replokalen och övande på att skriva bättre låtar för att det här ska kunna lyfta. Och något betydligt fräschare än en klassisk demoproduktion utan kraft förstås. Punkrock måste vara drivig och medryckande, annars faller hela poängen.

Gänget trycker hårt på att de är festliga live. Det tror jag säkert och det är kanske också där som det största problemet ligger. Live kan man komma undan med så här svagt låtmaterial. När svett och adrenalin och alkohol stänker på väggarna är det lätt att ryckas med, men när samma material fastnar på plast blir bristerna uppenbart så väldigt mycket tydligare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vaganza Trailerpark (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner