Joyzine.se


Recension - Skiva

Vaganza Trailerpark
…and you will know us by the trail of pink feathers, 2011
Skivbolag: Amplifi
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-01-05
Hemsida: www.vaganzatrailerpark.com

Både skivbolaget och Vaganza Trailerpark jämför sig med Patti Smith och Janis Joplin, vilket ställer ganska höga krav och höjer förväntningarna. Siktar man så högt måste man också prestera, och enligt erfarenhet brukar denna typ av självsäkra jämförelser ofta leda till antiklimax. Vaganza Trailerpark blir dock en trevlig överraskning.

Jämförelserna kan vi egentligen lägga åt sidan. Även om sångerskan Jessica Bergkvists stämma minner om Patti Smiths så är musiken något helt annat, och jag vill snarare dra jämförelser till The Sounds och Sahara Hotnights. Sången förhöjer det annars lite urvattnade konceptet och instrumenthanteringen i sin helhet är väldigt tight och fartig. Bäst är Vaganza Dynamite, som är näst kortast men så pass fullproppad med energi att den känns dubbelt så lång. Jag har nog aldrig hört en platta i samma anda som saknat utfyllnadsspår, men ”…and you will know us by the trail of pink feathers” blir undantaget som bekräftar regeln.

Det enda som i min mening står i vägen för ett genombrott är tyvärr valet av bandnamn och image, men jag hoppas att musiken får tala - och namnet på EP:n är å andra sidan helt klockrent! Mitt råd – skippa de överambitiösa jämförelserna – ni är Vaganza Trailerpark och inget annat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vaganza Trailerpark ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner