Joyzine.se


Recension - Skiva

The Blackout Argument
Remedies, 2009
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-13
Hemsida: myspace.com/theblackoutargument

Det är klart att det är kul att lira lite och släppa loss för allt vad tygen håller, men The Blackout Argument, vad är meningen med att spela in en skiva med fjorton spår där alla låter precis likadant? Prylen med övertydligt emotionell hardcore är i sig inte dålig. Problemet är bara att man tröttnat på den redan innan ens halva skivan snurrat färdigt.

Musikaliskt bjuder tyskarna inte på något som är nytt under solen och sångaren Raphael Schmid har en emostämma som snabbt blir ganska enahanda. Med andra ord är det upp till låtmaterialet att göra ”Remedies” intressant – även om Schmid i ärlighetens namn ska berömmas för sin skriksång. Tyskarna steppar upp och visar sig som goda kompositörer – en gång! Sen lägger de karbonpapper på sin komposition, hittar på fjorton festliga låttitlar och hoppas att det hela ska gå hem.

Jag tror säkert att det är skitkul när ölglasen yr genom luften och hundratals finniga tyska ungdomar röjer loss till The Blackout Argument. Men på skiva lämnar den här orkestern mig bara likgiltig. Borde det inte 2009 finnas åtminstone ett litet uns vilja att variera sig bara en aning?

Men det är nog tyvärr så att bandet tror att de gjort något revolutionerande bara genom att sjunga emo i sin förhållandevis mjuka hardcore och bolaget ser kanske en sista chans att mjölka några fler slantar ur genren. Med andra ord kommer ni inte tycka att ”Remedies” är dålig, men den kommer inte heller att engagera er.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Blackout Argument (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner